По сакральним місцям України. Поїздка в Трахтемирів.

Не дивлячись на те, що напівострів Трахтемирів знаходиться неподалік від Києва, більшість людей не тільки не бували, а навіть і не чули про нього. Хоча це одне з найпотужніших історичних місць України. А ті, що побували на ньому, знову і знову повертаються до прадавньої духовної колиски українського народу.

Відомості про напівострів відомі з давних давен. Тут знаходилися 4 поселення Трипільської культури. Літописці свідчать, що саме тут акумулювалася духовна енергія України-Русі. Трахтемирів, як і місто Заруб, — осередок дніпрослов’янської цивілізації. Батько історії Геродот, називав Трахтомирів однією з трьох столиць скитів (скифів), побувавши в цих краях ще в V столітті до нашої ери, був у захваті від колосистих нив скифів-дніпрян, їхніми святилищами, де Бог благословляв скифів на хліборобську працю.Ці краї описав ще давньогрецький географ Клавдій Птолемей у II ст. до н.е. як місце де був один з найпотужніших духовних центрів з надзвичайно розвиненою системою Храмів та святилищ. На протязі наступних століть Трахтомирів не втрачає свого значення. В часи Київської Русі, в добу козаччини, Трахтомирів завжди є духовним центром.

В цьому 2016 році, громада "Мудрість Велеса", яка вже 16 років вивчає та популізацює святині, сакральні місця та історію дохристиянської культури України -Русі,вже два рази організовувала поїздки до цієї колиски духовної культури нашого народу. На місці храму Роду стоїть дерев'яна споруда з статуєю Бога Рода, розташована на каміннях  з підмурків прадавнього храму. Надзвичайно потужна енергетика та якесь благоухання   відчувається на цьому місці. Проводим славлення Рідних Богів та вшанування Пращурів, насичуємося енергіями та відчуваєм зв'язок між поколіннями.

Навколо храму колись стояло 12 святилищ. Саме сюди віками приходили наші предки та паломники з різних місць  вшановувати Рідних Богів. Неподалік лежать камені з висіченими на них слов'янськими рунами. Далі стежка веде до великої земляної піраміди. Сюдa люди ходять лікуватися тими позитивними енергіями що тут є. Навколо лежать українські вишивані рушники, намисто, сережки та інші речі, залишені вдячними людьми в подарунок за своє вилікування. Пройшовши по гребеню розташованої поряд гори, можна спуститись в глибоку ущелину, по якій протікає прадавнє цілюще джерело маючи виток з печери.

Підземний тунель, що веде до підземного храму, місце де стояло стародавнє місце Заруб, cтолиця реєстрових козаків Гетьмана Сагайдашного,  монастир, в якому був госпіталь, де лікувались поранені козаки та доживали віку старі, старовинне козацьке кладовище, могила наказного Гетьмана Мухи та ще багато цікавих місць можна побачити бажаючим в наступній поїздці, яка відбудеться 2 травня. Багато хто з тих, хто був тут в минулий раз, знову їдуть, настільки є потужними та гарними ці місця. Бажаючим записатись на поїздку можна зателефонувати по тел. 099-5-222-808 та 096-86-96-126 або написати лист на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Володимир

Медіа