Обереги

Уже мабудь нікому не потрібно пояснювати, що крім світу явного ( Яви) в якому ми живем, існує і світ невидимий, тіньовий, населений невидимими сущностями. Ті процеси які проходять в невидимому світі, іздавна люди називали магічними, обо чарами. Вплив магії на повсякчасне життя людей дуже велике.

В усі історичні періоди життя на землі, завжди існували люди які володіли таємними знаннями. Носіями таких знань на території України- Руси на протязі тисячоліть були волхви. Вірячі в силу магії і здатність предметів наділених магічною таємною силою впливати на захист людини та на майбутні події, люди в повсякденному своєму житті використовували предмети наділені такою силою - амулети, обереги і талісмани. Такі предмети мають різнообразну форму і різне призначення за своїм характером і навіть здатністю вести себе. Судячи по всьому, індивідуальні особливості предмету - його сакральна суть в залежності від його зовнішності або магічного малюнка наділені величезним енергетичним потенціалом, вступає в контакт з енергетичним полем людини впливаючи на нього і багатократно посилюючи, в результаті чого посилюється захисна функція аури людини. Кожній людині присущі свої особливі обереги, талісмани чи амулети, які одну людину наділяють захисною функцією, а при використанні її іншою людиною, можуть впливати на неї негативно. Незважаючи на те, що і обереги і талісмани і амулети мають деякі спільні риси, вони мають і великі відмінності. Деякі з них можна носити постійно, а деякі тільки періодично в особливі періоди життя. Розглянем же окремо кожен з цих магічних предметів.

 

Обереги.

Сама назва говорить за себе. Головна і єдина функція оберегів- захист свого носія від любого направленого негативного впливу. Обереги можуть відрізнятись один від одного як по зовнішності так і по формі та по роду дій. Вони можуть захищати як і від фізичних впливів,   до яких належать хвороби визвані природніми причинами, а й від енергетичних, таких як зглаз чи наведення порчі. Крім того обереги можуть захищати від нав'язування чужої волі чи програмування негативних поступків. Помилковим булоб вважати, що обереги захищають тільки від негативних впливів породжених людиною. В такій же мірі вони захищають і від впливу тіньових невидимих сущностей якими заповнений невидимий світ та які кормляться емоціонально енергетичними силами поля людини, іноді навіть провокуючи людину на якісь емоційні дії. Вони весь час стараються "урвать" у людини частину її енергії, проникнуть в її розум, відкриваючи для себе шлях подольшого свого паразитичного життя та розвитку. Обереги можуть бути в вигляді браслетів, намиста, нашийних сакральних знаків на ланцюжках. Оберегами також є стилізовані вишиті знаки на одежі, намальовані та вирізьблені знаки на будинках з символами стародавніх богів. Оберегами можуть також бути стародавні українські звичаї та обряди, виконування яких впливає на подальшу долю роду чи племені, та захищає від негативного впливу злих сусідів.

   Найбільш сильними оберегами є ті, що передаються в родині від поклління до покоління. Зазвичай кільце, перстень з камнем, сережки, намисто, ніж та інші.

Якщо таких оберегів в сім'ї не збереглося, то їх можна виготовити самостійно з предметів які підходять даній людині по типу. Це може бути метал, каиінь, ( дорогоцінні та напівдорогоцінні), дерево, скло ( кришталь), кістка, буштрин. Форма повинна бути округлою та оальною без гострих углів. Самі сильні обереги це виготовлені кровними родичами для своїх кровних родичів. Т.є. батьками для дітей чи дідом для внуків. Інструмент яким робляться обереги не повинен нести іншої енергії ніж енергія майстра. Обереги виготовлені з використинням магічних знаків рода коли в них силою уяви та створення мислеформ закладається позитивний енергетичний потенціал та любов з використанням заговорів та молитв, мають надзвичайно велику захисну функцію. Обереги можна зробити і самому собі використовуючи ті самі методи.

Матеріалом для оберегів можуть бути і нитки, які використоаують для вишивки оберігаючих сакральних знаків на рубашках та сорочках чи рушниках. Потрібно пам" ятати, що вишивка повинна бути зроблена ниткама одного типу по чистого, одного виду тканині, та та вишивати без узелків. От деякі знаки традиційних символів вишивки:

  1. Рівносторонні хрести- символ сонця та вогню. Оберігає від зла.
  2. Коло: Символ плодючості, материнства та достатку.
  3. Зірка: Знак небесного вогню, розуму та просвітлених думок.
  4. Дерево: Дерево життя. Символ вічного життя та продовження роду.
  5. Квадрат: Знак землеробства.

       Носити обереги потрібно постійно, як найближче до тіла. Найкраще прямо на кожі.

Обереги не робляться і не купуються за гроші. За оберег можна віддячити тільки поступком чи послугою.

Пам'ятайте, що не дивлячись на закладені магічні функції в обереги, ви повинні самостійно боротися з своїми ворогами, шукати вихід із скрутного становища. А оберіг підсилить вашу енергетику, буде сторожем та вашим щитом, джерелом впевненості для вас.

Амулети

Якщо обереги є пасивним захистом енергетики людини, то амулети досить активні предмети, здатні випромінювати власну енергетику для посилення енергетики носія. Крім того амулети мають здатність діяти більш направлено. Однією з головних функцій дії амулета є властивість перерозпреділяти енергію в середині організиму людини, відбирати її з більш насичнних місць і переносити в менш насичнні по своєму бажанню, а також підтримка потрібного рівня енергетики людини за рахунок власної енергетики амулета., або ж накоплювати енергію з навколишнього світу та переробляти її в енергію здатну засвоїтись організмом людини. Енергія в людському організму взаємо заміняєма. Найлегше вона піднімається знизу в верх. Свою власну енергію амулет отримує при його створенні від майстра і в залежності від потужності закладеної майстром сили таку ж потужність має і амулет. Виготовлений простим майстром амулет має і використовує тільки власну енергетику. Виготовлений же людиною яка має магічні здібності, амулет може отримати і потім використовувати прив' язку до зовнішнього джерела енергії. Найбільш сильними і постійними такими джерелами енергії є космос, зірки та планети. Такі амулети надзвичайно трудно створювати, але якщо вже вони були створені, то можуть існувати на протязі багатьох століть. Всі амулети діляться на п' ять типів.

  1. Амулети життєвих сил- орієнтовані на захист фізичних сил та здоров'я.
  2. Амулети душевних сил- орієнтовані на захист духовних сил людини.
  3. Амулети розсудку- підтримують психологічний стан людини.
  4. Амулети тіньового світу- підтримують людину використовуючи невидимі енергії потойбічного світу.
  5. Амулєти обманщики- універсальні амулети. Наділяють людину здатністю до переконань.

Матеріал для виготовлення амулетів, як і для більшості магічних предметів повинен бути годним для енергосприйняття. Для амулета потрібно щоб матеріал був не пасивним а мав активну формуиенергії, т.є. не тільки накаплював, а й мав здатність випромінювати енергію. Для амулетів підходять золото, серебро, мідь,

"теплі" породи дерева, ( сосни, дуба, ясеня, берези) камні ( червоних,жовтих та коричнових відтінків) та кожа. Неправильно зроблений і з неправильного матеріалу, амулет може не тільки не працювать, а й бути джерелом небезпеки для свого господаря, викачуючи енергію в свого носія.

При виготовленні потрібно також враховувати місце, та час виготовлення. Є щетоднеиобов'язклве правило для тих хто бажає мати амулет. Амулет повинен вам подобатись. Якщо вам його подарили, а він вам не подобається, краще від нього ізбавиться. Не шкодуйте її, це значить не ваша річ і ви можете мати від неї багато неприємностей.

Талісмани

Талісмани, це вже не тільки предмети а фактично сущності які володіють своєю поведінкою. На відміну від оберегів та амулетів, талісман назначений для разового використання. В талісмані закладена величезна вселенська сила. Та щоб розкрити її, потрібно використати магічні слова та предмети, які доступні тільки потужним магам. Тоді талісман перетворюється в надзвичайно потужну конкретну силу. Головне правильно сформувать своє бажання перед тим як випустити цю потужну силу. Талісман існує одночасно і в явному і тіньовому світі. Відкриваючи талісман, на грані явного і тіньового світу появляється щілина, через яку можуть прийти сущності тіньового світу. Тому з талісманом потрібно обращатись дуже обережно.

Володимир